La universitat com a instrument autoregulador

La institució universitària en l’ensenyament del periodisme va ser un dels punts destacats en un acte per donar a conèixer el Consell de la Informació de Catalunya als alumnes de la Universitat Rovira i Virgili la passada setmana. El president del CIC, Roger Jiménez, va parlar a la classe de Fonaments del Periodisme, del professor Enric Castelló, situada al Campus Catalunya de Tarragona, on va precisar els valors que transmet la universitat, com ara una cultura i esperit universalistes, un mètode analític, capacitat de síntesi, independència i, no menys important, una educació deontològica.

“Aquesta educació – va remarcar- contribueix a fomentar la responsabilitat social dels futurs professionals del periodisme per respondre convenientment a les necessitats i desitjos de la majoria de la població, atès que la llibertat de premsa és patrimoni de la societat i s’ha de lluitar per conservar-la i millorar-la”. Roger Jiménez animà els alumnes a llegir la premsa amb esperit crític i presentar queixes al CIC quan observin que el comportament dels mitjans i dels professionals es desvia dels paràmetres ètics. “Podem formar un eficaç binomi tots plegats”, va dir per últim.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *