Les tres etapes del periodisme d’investigació, segons Xavier Vinader

 

xerrada-vinader-cic

Si en l’anterior post del nostre blog recollíem una part de les reflexions fetes pels periodistes Xavier Vinader i Llúcia Oliva a la xerrada “Una mirada crítica al periodisme d’investigació”, que va organitzar el CIC el passat 25 d’abril a El Corte Inglès, avui us deixem un vídeo on el periodista plasma les 3 etapes del periodisme d’investigació. 

 

 

YouTube Preview Image

Val la pena citar una fase del periodisme d’investigació que Vinader denomina com el periodisme de dossier. Un moment en el que grups interessats fan arribar als mitjans dossiers de determinats per rivalitats i així emmascarar en periodisme d’investigació el que no ho és.

“Estem en un moment en que les empreses periodístiques, degut a la crisi, han vist al periodistes d’investigació com a personatges incòmodes, i opten per fer-los desapareixer de les redaccions”, conclou el periodista Xavier Vinader.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de activitats, actualitat consell de la informació i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Les tres etapes del periodisme d’investigació, segons Xavier Vinader

  1. A SATV ens encantaria poder postejar aquest vídeo, però la publicitat a la taula del conferenciant ens crea seriosos problemes ètics. Entre molts d’altres, que no volem fer publicitat de franc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *